Verslag
Image-1.png Image-2.png Image.png
 

HC Feijenoord MC1 - Meisjes C4: 2 - 2

Gespeeld op: 17-4-2019

Even getwijfeld maar ik wil het toch in een kort verslag meegeven;

 

De eerste wedstrijd van het lenteseizoen voor Derby MC4 was tegen Feijenoord MC1. Neutraal begon het team aan de wedstrijd. In de rust (0-0) van deze wedstrijd kregen we van onze spelers te horen dat er veel gevloekt werd. Zoals altijd zijn we de tweede helft in gegaan met de boodschap hier niet op in te gaan en je eigen wedstrijd te spelen. Na deze teweede helft liepen er een aantal spelers van Feijenoord al vloekend voor ons langs. Enigsinds verbaast over de mate van vloeken konden we terug kijken op een spannende wedstrijd die we uiteindelijk met winst (1-0) af konden sluiten.

Ik kreeg enkele weken na de wedstrijd een appje van een vader die toch graag wilde laten weten wat er gezegd is. Ik wil toch graag duidelijk maken dat het niet zo maar wat scheldwoorden zijn. Zo kreeg zijn dochter te horen dat ze een 'K*nkerhoer is' en 'ik ga die lach van je gezicht af slaan'. Zelf hoorde ik de keeper tegen een medespeler 'K*nkerzooi, k*nkerzooi' zeggen toen zij voorbij liepen. 

 

Op 13 april was de tweede wedstrijd (uit) tegen Feijenoord. Nadat we 15 minuten op de keeper van Feijenoord hebben staan wachten vroegen wij of het waterveld gesproeid kon worden omdat het droog was. Tussen het sproeien door ben ik naar de scheidsrechters (twee vaders van twee meiden uit MC1) gelopen en heb ik dit gemeld. Zij beloofden hier extra op te letten. Helaas bleef deze installatie in een cyclus hangen waardoor de wedstrijd afgelast werd. Het Derby team was zichtbaar opgelucht omdat er al voor de wedstrijd beledigende opmerkingen gemaakt werden.

Ik heb het mobiele nummer van de coach gevraagd om een nieuwe datum te kunnen prikken. De dag er na (zondag) heb ik een afspraak kunnen maken voor 17 april. Die dag kon ik zelf niet dus heb ik deze info van Ronald (coach) en ouders langs de zijlijn. De toch al beladen wedstrijd werd gespeeld en bij rust was de stand 2-2. In de tweede helft kwam er een derde doelpunt in het voordeel van Derby maar deze werd afgekeurd omdat hij na het aannemen direct hoog op het doel gespeeld zou zijn. Dat de bal via de stick van een speler van Feijenoord in het doel ging kwamen de scheidsrechters later achter en boden zij hun excuses voor aan maar bleven er bij dat de eindstand 2-2 zou zijn. Hierdoor kwamen er na het laatste fluitsignaal drie spelers van Derby huilend het veld af en was de rest van het team aangeslagen. Ik begrijp dat het een breedteteam is maar onrecht is lastig uit te leggen.

Om toch een poging te wagen heb ik de coach van Feijenoord via een appje gevraagd of dit klopte en of hij er nog iets aan wilde doen aangezien de eindstand nog niet ingevuld was. ZIjn reactie was dat hij er inderdaad van op de hoogte is en dat er in de eerste wedstrijd die bij Derby gespeeld werd een soort gelijk voorval was geweest (hij zegt dat de bal over de doellijn is geweest naar de scheidsrechter die er bovenop stond zei van niet) en dat het zo goed was. Een uitleg als 'jij steelt van mij, ik steel van jou'. Heel jammer maar zo gaat het nu eenmaal in de sport (denk ik).

Wat mij dwars zit is het onsportieve gescheld en gek*nker van deze dertien jarigen, en zelfs de ouders die dan wel zonder gek*anker van zich lieten horen, van Feijenoord MC1. Je (ik in ieder geval wel) probeert het team een stukje opvoeding mee te geven. Dat winnen en verliezen bij het spel hoort en het spel soms oneerlijk kan zijn. Ik heb ze verteld dat deze scheldwoorden dus GÉÉN normaal taalgebruik zijn en hoop oprecht dat we dit team niet nog eens tegenkomen.

 

Hopelijk kan Derby er iets mee om de sport sportief te laten zijn.

 

Vriendelijke groet, Reinier Beijer (MC4)

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht
078 - 6100208

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht