Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Keepers

Arjen de Kok, strafbalkoning van Nederland

Nieuws afbeelding 2-7-2011

Op zondag 26 juni 2011 is de finale van de Nationale Shell Strafbalcompetitie 2011 gehouden bij hc Pinoké in Amstelveen. HC Derby werd daar vertegenwoordigd door Lucas Verloop als strafbalnemer en Arjen de Kok als keeper. De jongens werden aangemoedigd door meegekomen ouders en 2 wel heel fanatieke fans te weten Marijn van de Mheen en Gert-Jan Lanser.

Onder een dik bewolkte lucht werd met het toernooi begonnen. Lucas moest proberen via de herkansing de halve finale te halen, Arjen stapte direct vanuit de voorronde in de halve finale.

Helaas slaagde Lucas er niet in de halve finale te halen dus moesten de clubkleuren door Arjen verdedigd worden.

Er volgde een bloedstollend spannende halve finale waar na 2 ronden de keeper van Leonidas een voorsprong had opgebouwd van 2 punten ten opzichte van Arjen en 3 ten opzichte van de keeper van hc Bommelerwaard. Na de laatste ronde stonden alle 3 de keepers op 4 punten zodat een sudden-death moest bepalen wie er in de finale zou komen. Nadat de spreekwoordelijke stofwolken waren opgetrokken was het Arjen die aan het langste eind had getrokken.

Onder een stralende zon werd de finale over 3 ronden gespeeld met 3 keepers en 6 spelers.

Na 2 ronden ging Arjen aan de leiding met 4 punten, zijn mede-finalisten volgende met 2 punten en 1 punt. De eerste keeper kwam in de laatste ronde nog op gelijke hoogte maar door 2 missers en 2 gestopte strafballen kwam Arjen op een totaal van 8 waardoor de laatste keeper hem niet meer kon inhalen. Arjen was dus de terechte KAMPIOEN . Op de link http://www.hockey.nl/18159/Jonge-strafbalspecialisten-verdelen-de-prijzen is een impressie te zien van deze dag als ook een kort interview met Arjen.

Na Thijs Blaauw (ergens rond 2004) heeft hc Derby weer een nieuwe Nationale Shell Strafbal Competitie Kampioen nl. Arjen de Kok. Interessant is te vermelden dat Thijs Blaauw Arjen zijn eerste keepers-trainer was bij HC Derby toen hij in 2005 begon met keepen.

Behalve een trofee en een cheque t.w.v. Eur. 100,00 heeft Arjen een clinic gewonnen waarvoor hij +/- 20 spelers mag uitnodigen. Deze clinic zal bij HC Derby gegeven worden waar waarschijnlijk één speler van het Nederlands Elftal bij aanwezig zal zijn.

 
Bijlage Kampioenen 2011.JPG

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht