Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Bestuur

Nieuwe Trainer/coach Heren 1

Nieuws afbeelding 27-5-2024
Peter Butler (Billy) nieuwe trainer/coach Heren 1

Met het vertrek van Ronald Hugers zagen we als club een uitdaging om een goede vervanger te vinden. We hebben niet ver hoeven zoeken en we zijn daar gelukkig goed in geslaagd. Met trots kunnen we mededelen dat we Peter Butler (beter bekend als Billy) hebben aangesteld als ‘nieuwe’ coach van Heren 1. 
 
Nieuw tussen aanhalingstekens, want hij is al jarenlang nauw betrokken bij Heren 1 als assistent. Billy is een echte clubman met een enorme schat aan ervaring. Hij kwam in 1993 vanuit Engeland met een studententeam mee om deel te nemen aan het internationaal paastoernooi bij destijds nog HC Oude Maas, heeft daar zijn vrouw Margriet leren kennen en is sinds augustus 1994 niet meer weggegaan. Zij kregen samen dochter Annabel en tweeling Thom en Oliver, waarmee ook direct een fanatiek hockeygezin was geboren. 

Vanaf het eerste moment is Billy altijd zeer nauw betrokken geweest bij de club, zowel als speler van Heren 1, maar ook als trainer/coach, trainerscoördinator en bestuurslid. Hij heeft nagenoeg alle lijnen wel getraind en gecoacht; van de jongste jeugd tot de A-/O18-lijn, alsmede diverse seniorenteams. Ook stond hij eerder reeds met succes aan het roer bij Heren 1, maar ook bij Dames 1. 
 
Naast zijn functie als hoofdtrainer/-coach van Heren 1 zal Billy de trainer/coach van JO18-1 blijven en is hij trainerscoördinator van de jongste jeugd. Daarnaast werkt hij ook voor de KNHB als trainer/coach van de Zuid-Holland O14 regioselecties, alsmede als docent op het Zadkine College.
 
We zijn dus heel blij dat we Billy, iemand die hockey ademt en bovendien een echte man van de club is die al jarenlang een belangrijke rol vervult om het niveau en de kwaliteit van het hockey van HC Derby te ontwikkelen, hebben kunnen vastleggen. We hebben er alle vertrouwen in dat we op deze manier de succesvol ingeslagen weg verder kunnen voortzetten en deze jonge ploeg nog verder kunnen ontwikkelen.
 
Bijlage ISIMG616729.jpeg

Reacties

Monique Hugers

28-5-2024 @ 08:28:31 |Gefeliciteerd 🥳

Kim Janssens

28-5-2024 @ 11:49:53 |Gefeliciteerd Billy!

Reageer op het nieuws

Gerelateerde nieuwsberichten

Terrein/Clubhuis
sponsormap

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht