Nieuwsbericht

Jeugd

Derby MB1 schrijft clubgeschiedenis

Nieuws afbeelding 18-11-2019

Met nog één speelronde in de herfstcompetitie te gaan, heeft HC Derby MB1 zich door een 6-2 overwinning op directe concurrent Berkel-Enschot MB1 verzekerd van het kampioenschap in poule D van de Subtopklasse. Door het behalen van de titel gaat het talentvolle team van trainer-coaches Lars Bergijk en Wouter van der Laan na de winterstop uitkomen in de landelijke Super B-competitie. Een unieke prestatie in de clubgeschiedenis van Derby, want nog niet eerder kwam een meisjesjuniorenteam van de Zwijndrechtse hockeyclub op dit hoge niveau uit.

Na een intensieve seizoensvoorbereiding pakten de Derby-meiden door een soevereine 0-4 uitoverwinning tegen SCHC uit Bilthoven meteen na de eerste competitiewedstrijd de koppositie in de poule. Een positie die zij na zeven overwinningen en één verliespartij ook na acht speelronden nog steeds innamen. Afgelopen zaterdag kon Derby in de uitwedstrijd tegen Berkel-Enschot MB1, de enige overgebleven achtervolger in de poule, de titel binnenslepen. Voorafgaand aan de wedstrijd waren de uitgangspunten voor beide teams helder: Derby had aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden, Berkel-Enschot moest winnen om in de race te blijven voor de titel.

Zoals verwacht begon de tegenstander uit Brabant furieus aan de wedstrijd. Derby werd meteen na het beginsignaal van de goed leidende clubscheidsrechters vastgezet op eigen helft en dat leidde al na zeven minuten tot een 0-1 achterstand. Derby liet zich door die vroege achterstand niet van de wijs brengen en kreeg in de loop van het eerste kwart van de wedstrijd grip op het opportunistische spelletje van de tegenstander. Nadat Derby al enkele keren dreigend in de vijandelijke cirkel was opgedoken, leidde een prachtig uitgevoerde counter in de 15e minuut tot de Zwijndrechtse gelijkmaker (1-1). Met uitzondering van de eerste vijf minuten van de tweede helft waarin Berkel-Enschot nog twee goede kansen kreeg, domineerde Derby de wedstrijd vervolgens volledig. Met mooi combinatiehockey, knappe individuele acties en veel snelheid met én zonder bal liet Derby zien dat het veel kwaliteit in huis heeft. Hoewel Berkel-Enschot met een bewonderenswaardige inzet bleef strijden voor een goed resultaat, liep Derby uit naar een dikverdiende 6-2 overwinning.

Door die winst heeft Derby een onoverbrugbaar gat van maar liefst zeven punten geslagen met directe concurrent Berkel-Enschot en kon het kampioenschap na het laatste fluitsignaal worden gevierd. Het échte kampioensfeest zal komende zaterdag op sportpark Bakestein plaatsvinden. Dan spelen de Derby-meiden namelijk om 14.00 uur op het ‘eigen’ veld 1 hun laatste competitiewedstrijd tegen Pelikaan MB1.