Nieuwsbericht
DSC_6576.JPG Image-1.png Image-2.png Image.png MB3 2020-2021_uitsnede.jpg
 
Arbitrage

Voorbereid het veld op met het nieuwe spelreglement!

Nieuws afbeelding 28-8-2019 De KNHB heeft op 23 augustus 2019 een nieuwe versie van het Spelreglement gepubliceerd. Je vindt het hele document hier (en op de pagina download pagina van de KNHB site).

Voor de zomer publiceerde de bond  al de belangrijkste regelwijzigingen. Nu zijn ook de documenten met spelregelduidingen en afspraken voor wedstrijden die geleid worden door clubscheidsrechters en CS+ gepubliceerd. Hoewel de basis bij het fluiten altijd het spelreglement is en blijft, bieden deze afspraken een leidraad. Niet alleen voor de scheidsrechters, ook voor spelers en coaches is het handig om deze documenten door te nemen, zodat iedereen goed voorbereid het veld op stapt. Dit document is toegevoegd al bijlage aan dit bericht.

Fluit toolkit
Alle spelregels worden vanzelfsprekend ook opgenomen in de hockey.nl app, waar je ze altijd kunt raadplegen. Omdat daarvoor een aanpassing van de app nodig is, zijn de nieuwe spelregels pas vanaf 20 september in de app te raadplegen. Ga je een wedstrijd fluiten? Dan is de fluit toolkit van de hockey.nl app een handige tool om te gebruiken. In de tool kun je de tijd, score en het aantal gegeven kaarten bijhouden. Op dit moment krijgt de fluittoolkit eveneens een update, zodat deze straks ook werkt volgens de laatste regelgeving. Deze update bevat onder andere een aanpassing in de tijdwaarneming, zodat je makkelijk 4 x 17,5 minuut kunt bijhouden. Daarnaast wordt de toolkit direct gekoppeld aan het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF). Daarmee wordt alle informatie die je tijdens de wedstrijd bijhoudt in de fluit toolkit direct in het DWF gezet, zodat je het formulier na afloop alleen nog hoeft controleren en kan bevestigen. Deze updates staan naar verwachting ook rond 20 september in de hockey.nl app. Tot die tijd kun je zelf de tijdsduur van de helften eenvoudig aanpassen in de fluit toolkit. 

Digitaal Wedstrijdformulier
In januari van dit jaar zijn we gaan werken met het nieuwe DWF. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het DWF verder te optimaliseren. Fris voor de seizoensstart je geheugen op over de werking van het DWF. Alle informatie, waaronder een uitgebreide handleiding en relevante veelgestelde vragen, vind je in het kenniscentrum op de website. En natuurlijk is ook het DWF rechtstreeks te bereiken via de hockey.nl app.

RefCom4All app
Bij HC Derby kunnen we op alle zaterdagen gebruik maken van de RefCom4All app. Deze app is in de playstore en appstore gratis te downloaden en registreren kan met je kaartnummer/bondsnummer. Meer informatie en uitleg is te vinden op:
www.refcom4all.nl. Met deze app kunnen scheidsrechters met elkaar communiceren door middel van 'oortjes'. Ook kan een begeleider aansluiten en meeluisteren en meepraten.

Veel hockeyplezier!
 
Bijlage Afspraken-Clubscheidsrechters-en-CS-veldhockey-2019-2020.pdf

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht
078 - 6100208

Alleen op zaterdag en zondag te bereiken

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht