Nieuwsbericht

Senioren

Pijnacker - D1 : 4 - 3

Nieuws afbeelding 14-4-2015
Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Pijnacker op het programma. Een gelijkwaardige tegenstander zoals Ben vooraf aangaf, die we zeker niet moesten onderschatten. Het kon een spannende wedstrijd gaan worden, en ja, dit was het ook…

Met 13 meiden reisden we af naar Pijnacker. Lotte en Bridget waren helaas afwezig, maar ons team werd versterkt met 2 A-speelsters: Megan en Dorith. Dorith maakte haar debuut in Dames 1 en ze heeft meer dan een prima indruk achtergelaten!

In het nieuwe clubhuis werden alle zaken besproken, tactische weetjes gedeeld en onze plannen doorgenomen. Vol goede moed gingen wij van start met de warming up, om vervolgens in te spelen op het veld waar het dan moest gaan gebeuren. Prima veld, lekker zonnetje en we hadden er allemaal veel zin in. Het fluitsignaal klonk en wij konden direct al goed hockeyspel laten zien. Er werd goed gecombineerd en de plannen werden uitgevoerd. Manouk forceerde al vrij snel een strafcorner, maar die werd prima uitgelopen door de 1e uitloop. Ook Pijnacker kreeg 2 corners, maar het lukte ons om de 0 te houden. Halverwege de 1e helft verloren we op een ongelukkige plek de bal en dit zorgde direct voor het 1e doelpunt van Pijnacker.

Wij lieten onze koppies niet hangen en gingen opzoek naar de gelijkmaker. Het onmogelijke leek mogelijk, op 30 cm van de achterlijn wist Claire een backhandschot het doel in te krijgen. We waren weer back in business! Ook al riepen we naar elkaar dat we gefocust moesten blijven, lukte het Pijnacker om binnen 2 minuten de bal in ons doel te leggen: 1-2. Dit viel wel even zwaar, maar gelukkig werd het rust!

De 2e helft begonnen we weer vol goede moed, maar door balverlies voorin kregen we een snelle counter over ons heen en tikte Pijnacker in de 13e minuut het derde doelpunt binnen.  Maar wat Pijnacker kon, konden wij ook. Door een snelle uitbraak en een goede voorzet van Dorith scoorde Daphne de 2-3. Het leek wel een flipperkast, want voor we het wisten lag het 4e doelpunt van Pijnacker weer in onze goal. Wat balen! Tot in de laatste minuten vochten wij terug. Manouk gaf een goede voorzet aan Tatum, die goed overzicht hield en de bal vanaf kop cirkel zo met een boog in het doel pushte, 3-4! Wat toen gebeurde was echt heel zuur… de 4-4 was er bijna, totdat de doelpoging door onszelf op de doellijn met de voet werd gestopt.

Al met al hebben wij de hele wedstrijd gestreden, goed hockey laten zien en positief gebleven. Ontzettend jammer dat we Pijnacker met 0 punten hebben moeten verlaten.

Op naar volgende week, thuis tegen Barendrecht.
Wij zien jullie graag weer langs de lijn!