Nieuwsbericht

Senioren

D1 - Hoekse Waard : 2 - 1

Nieuws afbeelding 19-3-2015

Afgelopen zondag speelden wij onze tweede wedstrijd op ons eigen hoofdveld tegen Hoeksche Waard Dames 1. Het was een grauwe, koude zondag, maar wel een hele bijzondere dag voor Kirsten. De wedstrijd tegen Hoeksche Waard zou namelijk haar laatste wedstrijd zijn na 15 jaar hockeyen in Dames 1.

De dag begon vroeg, om 11:45 uur zat het hele team in de bestuurskamer om de laatste voorbereidingen te treffen en de speltactiek met Ben nog eens door te nemen. Twee speelsters van meisjes A1, Emma en Marloes, versterkten het team, om de zieke Lotte en zwangere Monique te vervangen.

Na een stevige warming-up stonden we gebrand om te winnen op het veld. De wedstrijd begon slap, meteen drie doelpogingen van Hoeksche Waard die net naast of over het goal vlogen. We moesten nu wakker worden, want anders zou de wedstrijd anders aflopen dan wij hadden gehoopt.

Langzamerhand werden de passes scherper en kwamen vaker aan bij de juiste persoon, waardoor er een aantal grote doelpogingen ontstonden. Jet kon de kans die ze kreeg benutten en scoorde de 1-0. Wat een opluchting! We konden weer in ons eigen systeem gaan hockeyen en de rust was wedergekeerd aan onze kant. Een aantal aanvallen werden ingezet waar twee strafcorners uitgehaald konden worden. De eerste corner ging naast, maar niet lang daarna volgde de tweede corner die Mariska recht in het goal schoot.

Met 2-0 voor de rust in, dat gaf rust. Om even om te warmen werd er binnen weer toegesproken door Ben om volle bak te beginnen aan de tweede helft. Met goede support vanaf de zijlijn gingen we weer van start.

Weer creĆ«erde beide ploegen aanvalspogingen, maar geen van beiden profiteerden hiervan. Langzamerhand sloop de vermoeidheid in de benen en drong de Hoeksche Waard zich op in de richting van onze helft.  In de 62e minuut was het raak voor Hoeksche Waard, zij scoorden uit een strafcorner. De 2-1.

De 55e minuut, de publiekswissel voor onze Kirsten die zojuist haar laatste wedstrijd in het Dames 1 team van HC Derby heeft gehockeyd. De wedstrijd werd stil gelegd en zij werd onthaald met een luid applaus, een bos bloemen en natuurlijk Jip en Janneke champagne. Een voor haar, maar zeker ook voor ons, een emotioneel moment. Zoals u misschien wel heeft gelezen, stond hierover een leuk stuk geschreven in het AD, waarin zij over haar afscheid vertelt.

De wedstrijd hervatte en wederom een aantal grote doelpogingen van de aanval, maar geen van allen raakte de planken van het goal. Het bleef dus bij de 2-1 voor ons.

Na een spannend einde klonk het eindsignaal. Moe, maar voldaan liepen we van het veld af, toch wel blij met de eindstand. Onder het genot van de Derby schaal en wat te drinken, allemaal getrakteerd door Kirsten, konden we deze overwinning vieren. De foto van Kirsten en Mo aan alcoholvrij bier zal nu wel wat verklaren? J

Komende week zullen we weer hard gaan trainen, met als doel drie punten te pakken in de uitwedstrijd tegen Voorne. Westland staat op dit moment de zesde plaats in de poule, dus zondag belooft een mooie pot te worden!