Roomburg - D1 : 2 - 2

Nieuws afbeelding 6-10-2014
Na een goede week trainen, gingen we met goede moed de zondag tegemoet. Helaas was Lena geschorst en kon Bridget ook niet aanwezig zijn waardoor we wat krap kwamen te zitten in speelsters. Op het laatste moment haakte ook Lysanne nog af wegens een goede griep…Gelukkig deden Britt en Lisa uit MA1 mee, en uiteraard ook Demi, om ons te versterken op het veld wat zij heel goed gedaan hebben!

Roomburg is afgelopen seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse en is gebrand om hier terug te kunnen komen. Deze ploeg zal dus goed mee gaan draaien in de top van onze poule.

De wedstrijd begon wat rommelig vanuit onze kant. We werden goed onder druk gezet door Roomburg, maar wisten ons hier uiteindelijk goed uit te hockeyen. Na wat pogingen in de cirkel van de tegenstander kwam er in de twintigste minuut een heel mooie pass van Sarah op Britt die deze goed afschoof op Kirsten. Zij maakte de 0-1 voor Derby. Niet veel later viel de 0-2 via een mooie actie tussen Monique en Kirsten en zo wist Kirsten ook te tekenen voor het tweede doelpunt van de wedstrijd. Helaas konden we deze voorsprong niet heel lang volhouden. Na een shoot in de cirkel wist Roomburg via een toch wel fraaie tip-in te scoren. En voor we het wisten gingen we na een nieuwe aanval met 2-2 de rust in.

Ook de tweede helft stonden we weer onder druk, maar dit maal kwamen we vele malen beter onder de druk uit. We hebben zelfs nog genoeg kansen gehad om de overwinning binnen te halen. Na wat gemiste kansen kwam het fluitsignaal en gingen we met één punt terug naar Zwijndrecht.
Ondanks het feit dat we nu gelijk gespeeld hebben, zijn we nog steeds ongeslagen. Volgende week is bijna iedereen er weer bij en gaan we thuis de drie punten pakken htegen Pijnacker. Tot zondag!