Oefenwedstrijd Derby Dames 1 - Barendrecht 6-1

23-6-2014

Oefenwedstrijd dames Derby – Barendrecht 6:1

In juni trainen de dames van meisjes A1 en dames 1 twee keer per week. In deze trainingsstage trainen de dames gezamenlijk en krijgen de trainers van dames 1 en meisjes A1 een goed beeld van al het talent dat op onze vereniging rondloopt. Dit weekend speelde een selectieteam, bestaande uit dames, die vorig seizoen in dames 1 speelden, talenten uit dames 2 en 4, en een aantal jeugdleden een oefenwedstrijd thuis tegen Barendrecht.

In de eerste helft moest er duidelijk aan elkaar gewend worden. Toch wist Derby een aantal keren gevaarlijk in de cirkel van de tegenstander te komen. Keeper Lieke van Bergen had een goede ingreep op het moment dat Barendrecht zich in onze cirkel meldde. De dames gingen met een 2-0 voorsprong de rust in na doelpunten van Lysanne Hoogendoorn en Sanne de Jong.

Het positiespel in de tweede helft ging een aantal keren al een stuk beter, dan de eerste helft en ondanks het warme weer bleef Derby veelvuldig de aanval zoeken. Er waren ook momenten in onze cirkel, met reddingen van onze keeper Demi Jongejan en de verdedigers Lena Schot, Lisanne van der Leer en Manouk Bakker. Derby wist het net goed te vinden en wist de voorsprong uit te bouwen naar 6 – 0, na doelpunten van Claire Kok, Emma Wessels, Manouk Bakker en Lysanne Hoogendoorn, die haar tweede van de middag maakte. In de laatste minuten wist Barendrecht nog een doelpunt te maken, na een misverstand in de opbouw van Derby.

Al met al een goed begin! De coach Ben Stuijts was erg tevreden met het vertoonde spel, zeker gezien de omstandigheden: veel nieuwe speelsters, andere manier van spelen en het warme weer. In augustus beginnen dames 1 en meisjes A1 met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.