Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Senioren

Heren 4 Kampioen - de ontknoping

Nieuws afbeelding 26-5-2014
Met hoge heren is het kwaad kersen etenZondag 25 mei was het dan zo ver, de epische ontknoping van het eerste seizoen van de jongens van Derby Heren 4. De opdracht was simpel; winnen of gelijk spelen en de champagne kon uit de koeling gehaald worden.

Heel regio Rijnmond leek te zijn uitgelopen voor de strijd: Vaders, moeders, opa’s, oma’s, vriendjes, vriendinnetjes, klasgenoten, clubgenoten en dergelijke kwam met een bepaalde verwachting naar de Derby Arena.

Toen de handen waren geschud kon het duel beginnen. Het leek vooraf een strijd te worden tussen David en Goliath. Derby, als Goliath, aan kop in de competitie met 78 doelpunten voor. Groen-Geel, eenzaam onderaan de competitie, met enkel 16 punten voor en 55 tegen. 

Groen-Geel leek echter niet thuis te geven, volledig tegen de verwachtingen in ging het jongere broertje van HGC er met de volle 100% in, redden wat er te redden valt zullen de spelers gedacht hebben. De mannen van Derby waren totaal verbijsterd: Dit is niet hoe we het hadden uitgestippeld?! Wat kunnen we eraan doen?! Er werd gestaag door gehockeyd, tot mooie acties kwam het zelden en de Zwijndrechtenaren sprongen dan ook een gat in de lucht toen hen een strafbal mee werd gegeven. 

Het was nu de taak aan Casper Noodelijk, de flegmatieke linksback om dit klusje te klaren. Door wat nare spreekkoren van de Hagenezen/Hagenaren werd de druk nog verder opgevoerd: Het is nu of nooit, zou Casper bezwijken onder druk?
NEE, natuurlijk niet, koelbloedig als altijd wist hij de bal snoeihard de touwen in te jagen, opgelucht kon er worden gerust met een 1-0 voorsprong.

Erg tevreden waren de Zwijndrechtenaren nog niet. "Laten we al het publiek ook even zien waarom wij kampioen moeten worden!” 

De tweede helft begon beter, Derby wist meer rust in het spel te behouden en speelden de bal vaker rond in de kom, en als de mannen de bal het werk lieten doen ontstonden er bij tijd en wijle hele mooie acties. Tot iedereens verbazing wist Sebastiaan H. Tot twee keer toe een backhand te missen (!) En ook Jens trof meerdere malen de uitmuntende keeper van Groen-Geel.

Het was, net als vorige week, de laatste tientallen minuten weer billenkijpen maar toen het laatste fluitsignaal klonk was het feest. Derby Heren 4 Kampioen!

Gert had al bier voor de hele selectie geregeld (hiervoor dank) en ook het bestuur voorzag de gehele selectie van de nodige versnaperingen (hiervoor ook dank). Een bloem en wat tandpasta van de sponsor leek ook meer dan welkom, dank. 

Het was een prachtig seizoen van kampioenschap en promotie. Wij, namens Heren 4, willen graag alle ouders, verzorgers, supporters, het bestuur en Leo & Riet bedanken voor alle steun die we hebben gekregen voor het seizoen.

Wij hopen u allen volgend jaar weer langs de lijnen te zien!
Met vriendelijke groet,Mike van Joost en Joost Baumgardt

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht