Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
WorldCup Den Haag mei 2014

Stockey's levensverhaal

Nieuws afbeelding 9-4-2014
Stockey is 18 jaar geleden geboren langs de A12 bij Den Haag. Na een paar jaar is hij met zijn ouders geëmigreerd naar Afrika, zoals zoveel ooievaars. Stockey bleef nieuwsgierig naar zijn geboortestad, ook omdat Den Haag een ooievaar in haar stadswapen heeft. Ooievaars brengen geluk en daarom heeft Den Haag deze dieren altijd als mascotte gezien. Bovendien wil hij langs bij zijn verre neef Storky. Hij is de ooievaarsmascotte van ADO Den Haag, ook in het Kyocera Stadion!

Stockey is een sportieve en stoere vogel die al veel van de wereld heeft gezien. Hij reisde al vroeg over grote afstanden, allereerst naar Afrika. Hij is sterker dan een paard en sneller dan een cheeta. Hij houdt van rennen en scoren. Als kleine ooievaar kreeg hij een glimp van het WK in Utrecht en nam hij zich voor om ooit de rol van mascotte Frockey over te nemen. Hij is namelijk dol op hockey! Zou dat iets te maken hebben met de vorm van zijn snavel ?!

Dat Stockey mascotte is geworden heeft hij te danken aan Johan Wakkie. Bij een inspectie van het stadion liep de directeur van de KNHB de sportieve ooievaar bij toeval tegen het lijf en wist hij dat Stockey wel geluk moest brengen. Nu zorgt mascotte Stockey er dus voor dat er zoveel mogelijk mensen, van klein tot groot, naar het WK komen. Hij hoopt dat door hem meer kinderen gaan sporten en dat ze net als hij gezond eten en lekker veel bewegen. Hij is dol op feestjes en supertrots dat hij mascotte is van het WK! Ook omdat er vreemde vogels uit allerlei windstreken komen spelen op het WK. "Maar de allervreemdste vogel, dat ben ik!”, aldus Stockey.
 

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht