Nieuwsbericht

Senioren

Derby H1 - Leonidas : 1 - 4

Nieuws afbeelding 25-3-2014

Met nog maar een aantal wedstrijden tot de ontknoping van dit seizoen, moeten er nog punten gehaald worden om onze plek in de eerste klasse te behouden. Zo gingen we ook afgelopen zondag de wedstrijd tegen Leonidas in: punten halen.

Op papier zou dit een hele lastige klus worden, want Leonidas heeft zich gevestigd achter koploper Ring Pass en gaat voor een plek in de promotie play-offs. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg, waar oud-Heren-1-speler Floris Middelhoek op het middenveld rondloopt, werd met 4-0 verloren op een donderdagavond. Geheel kansloos ging dit niet, want er lagen echt wel kansen om deze wedstrijd heel anders te laten verlopen.

We wisten wat hun spelletje was, waardoor we hier in de bestuurskamer een goed strijdplan tegenover konden zetten. Wel gingen we de voorbereiding in met een tweetal blessures. Harold had erg last van z’n rug en Douwe een ontsteking in z’n knie. De vraag was nog maar hoe inzetbaar deze jongens zouden zijn. Snel nog even teamfoto’s maken in de nieuwe tenue’s en trainingspakken en dan op naar de wedstrijd.

We begonnen de eerste helft sterk. Goede aanvallen over de flanken zorgde er meerdere malen voor dat we gevaarlijk voor het doel van Leonidas kwamen. De bal wilde echter het doel niet in, terwijl dit niet geheel onterecht zou zijn. Ook Leonidas kwam om doelpunten te maken. Ondanks de goede bespreking in de kleedkamer konden we de doorschuivende rechtsachter niet altijd even goed verdedigen, waardoor er ruimtes voor de semi-koploper kwamen. Dit resulteerde in de eerste strafcorner tegen. In eerste instantie werd deze slagcorner door Harm van de lijn gehaald, maar via de rebound konden we tegentreffer toch niet meer voorkomen. 0-1.

Leonidas kreeg meer grip op de wedstrijd en zette meer druk op de verdediging. Hierdoor kwamen er ruimtes achter hun verdediging, waar Sebas via een lange bal af en toe in stelling gebracht kon worden. Echter kregen we weer een corner tegen, die via een goed uitgespeelde variant ook doel trof, 0-2.

Snel daarna viel ook de 0-3 via een uitgespeelde kans. Als we nog wat van de wedstrijd wilde maken, moesten we voor rust toeslaan. En dit lukte! De eerste behaalde strafcorner van de wedstrijd kwam via een sleeppush van Tim Slingerland op de voet van de lijnstopper. De daaropvolgende strafbal werd door Tim Tournois eenvoudig benut. 1-3! Dat bood nog kansen voor de tweede helft.

Ook deze begon flitsend. Een aantal kansen moesten voor de aansluitingstreffer zorgen, waaronder een vrije schietkans na een goede actie van Jiri. De keeper van Leonidas stond echter goed zijn mannetje, waardoor we niet tot scoren kwamen. Wel kreeg Ralph een wat onhandige gele kaart en moest ook Sebas vroegtijdig(lees: 1 minuut) eerder het veld verlaten door een gele kaart. Ook wist Leonidas in de tweede helft nog te scoren, waardoor de eindstand 1-4 aangaf.

Hard gewerkt, moegestreden, maar helaas konden we de overwinning van vorige week op DSHC niet doorzetten. Komende zondag zijn we een weekend vrij, doordat een team de competitie vroegtijdig had verlaten. De week erop spelen we weereens een uitwedstrijd, ditmaal tegen Pollux. De thuiswedstrijd werd overtuigend met 2-0 gewonnen en we zullen ervoor zorgen dat ook ditmaal Pollux met lege handen achterblijft.

Iedereen langs de lijn dank voor al jullie support en we hopen jullie zondag 6 april bij Pollux en anders zeker zondag 13 april bij de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tegen Houten te zien.