Nieuwsbericht

Senioren

Derby H1 - DSHC : 4 - 0

Nieuws afbeelding 18-3-2014

Na vorige week een goede wedstrijd gespeeld te hebben, maar met een teleurstellende laatste minuut, was het deze week zover om een overtuigende wedstrijd te spelen tegen de studenten uit Delft. Deze ploeg was vorig jaar nog een stabiele eersteklasser, dit jaar gaat het een stuk minder makkelijk voor de stropdasjes. Ze staan met 11 punten op de negende plaats, waardoor ze zeker nog niet veilig zijn voor de donkerrode streep die net tussen plaats 11 en 10 hangt.

Na een goede donderdag training was de toon gezet voor deze wedstrijd. Dit werd ook meteen duidelijk tijdens de voorbespreking. De voorkennis over DSHC werd met elkaar gedeeld en de tactiek werd bepaald. Natuurlijk zat er een gezonde spanning op deze wedstrijd, iedereen wist tenslotte dat er iets te halen was vandaag. We wilde voorkomen dat we de eerste helft net zo ongevaarlijk maar gecontroleerd speelden als tegen Fletiomare. Helaas moesten we Tim Slingerland nog missen vanwege een blessure aan z’n hand. Deze plaats, samen met de reservebank, werd wederom opgevuld met spelers van JA1. Ditmaal gingen Harm, Michiel en Fremen mee, waarvoor dank!

Na het eerste fluitsignaal hadden we een iets aanvallender DSHC ingeschat, maar de druk op onze opbouw bleef uit. Het eerste kwartier werd dus wel heel erg gecontroleerd gespeeld. Zoals de scheidsrechter na de wedstrijd zei:’De bal ging van Harold, naar Niels, naar Harold, naar Niels, naar Koen, naar Niels, naar Harold. Wat een "spanning”.‘ Deze keer kwamen we er af en toe nog over de flanken uit, met een versnelling van Jiri of het aanspelen van Sebas. Ook DSHC kon af en toe dichtbij ons doel komen, vooral door de bal vanaf de zijkant in te slaan en hopen op een tip-in. Dit leverde allemaal niets op.

Het ijs werd gebroken door een hoge bal van Joran, die wat gelukkig bij de stick van Tim Tournois terecht kwam. Nadat zijn eerste poging op de keeper belandde, kon Jiri voor een leeg doel de openingstreffer maken, 1-0!!

De wedstrijd kwam een beetje los en werd aantrekkelijker om naar te kijken. Er kwamen wat meer aanvallen van beide kanten, maar nog zonder resultaten. Totdat we aan het einde van de eerste helft een strafcorner kregen. De sleeppush van Tim T trof , na van richting veranderd te zijn, doel achter de keeper van DSHC. We gingen de rust dus met een ongewende voorsprong in, 2-0!

Na rust hadden we verwacht dat DSHC nu wel druk zou gaan zetten op de achterhoede, maar de eerste vijftien minuten bleef dit wederom uit. Daarom kwamen we af en toe nog gevaarlijk uit de hoek, net als DSHC. Na een uitbraak van DSHC kon Jiri bereikt worden, die Harm voor een leeg doel kon zetten. 3-0!

De Delftse studenten zagen in dat ze nu wel moesten komen, dus begonnen druk te zetten. Hier hockeyden we niet al te moeilijk ‘overheen’ en daardoor kwamen er ruimtes in hun acherhoede. Jiri wist hier nogmaals van te profiteren, door de keeper te omzeilen en uit een moeilijke hoek de 4-0 in het net te knallen.

Het eindsignaal klonk en eindelijk waren de drie punten binnen. We hebben er hard voor getraind en de vruchten hebben zich afgeworpen. 3 punten zijn binnen, waardoor we nu twee punten boven de laatste plek staan. Ook deze week stonden er weer heel veel supporters langs de lijn, die zich weer goed lieten horen. Heel erg bedankt voor de steun iedere week, ik hoop dat jullie ook van deze overwinning konden genieten.

Volgende week spelen we weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen de nummer twee, Leonidas. We hopen jullie ook komende zondag langs de lijn te zien, zodat we jullie tijdens de wedstrijd achter ons horen staan en we na de wedstrijd samen een biertje kunnen drinken!