Senioren

Derby D1 - Asvion : 5 - 2

Nieuws afbeelding 15-3-2014

Zondag 9 maart: De tweede seizoenshelft is begonnen en hoe?!

Daar waar dames 1 vorige week punten lieten liggen bij een inhaalwedstrijd tegen Scoop Delft, wisten de meiden dat ze nu denderend van start moesten gaan. De killers mentaliteit was duidelijk voelbaar bij aanvang van de wedstrijd en dat betaalde zich onmiddellijk uit. Binnen 6 minuten stond er al een 3-0 voorsprong op het bord.

Sommige supporters hadden nog niet eens een plekje langs de lijn gevonden of waren nog een drankje aan het afrekenen toen Kirsten al binnen een minuut verwoestend uithaalde. Iedereen was opgelucht en zelfs een beetje verbaasd dat we onze missie om zo snel mogelijk te scoren hadden voltooid, dat we vastberaden waren om er dan zo snel mogelijk nog één te scoren. Drie minuten later herhaalde Kirsten het kunstje en ook Daphne vond soepel het net.

Deze inspanning kostte bij het warme weer toch meer energie dan verwacht en er werd veel gewisseld gedurende de wedstrijd zodat iedereen even op adem kon komen. Helaas viel de tegengoal in de eerste helft alsnog, waardoor de ruststand uitkwam op 3-1.

Billy herhaalde in de rust dat we weleens waar goed waren begonnen, maar dat we het duel in de tweede helft slim moesten uitspelen. Vooral de bal snel rondspelen en dan zouden de kansen vanzelf komen. De mogelijkheden kwamen er, waarna Freke de bal uit de lucht plukte en vanaf een moeilijke hoek vanaf de achterlijn de keeper passeerde.

Daphne scoorde nog een prachtig doelpunt door een hoge bal in het doel te tikken maar helaas werd het afgekeurd omdat de scheidsrechter het meer beoordeelde als een tennisbeweging dan een prachtige hockeytechniek.

Asvion scoorde nog de 4-2 maar Derby was duidelijk de betere partij en kreeg nog een strafbal die door Mariska keurig werd benut.

Deze wedstrijd heeft voor vertrouwen gezorgd en als we de volgende wedstrijd met dezelfde mentaliteit spelen, maken we er weer een mooie wedstrijd van.