Nieuwsbericht

Senioren

IJsseloever – Derby H1 : 2 – 1

Nieuws afbeelding 27-11-2013
De eerste ronde is voorbij. Na iedere tegenstander een keer tegen te komen stonden we met 7 punten op de 10e plaats. Net boven de degradatiegrens met alleen Houten onder ons, op doelsaldo. De heenwedstrijd tegen IJsseloever ging met 1 – 3 verloren op eigen veld. We wisten toen niet genoeg te brengen om echt onze stempel op de wedstrijd te drukken, maar dit gingen we niet nogmaals laten gebeuren.

Met een gehavende selectie(wanneer is iedereen wel fit) reisde we af naar IJsselstein. Douwe heeft nog steeds last van een blessure opgelopen tegen USHC één week terug en Jiri bevond zich nog in de naweeën van een hamstringblessure. Ook moesten we deze wedstrijd zonder Sebas doorbrengen, vanwege een schorsing. Dus de selectie werd, zoals vanzelfsprekend dit jaar, aangevuld met Michiel Boer, Vincent Roos, Harm Bootsma (JA1) en Ruben le Pair (JB1). Heel erg bedankt dat jullie weer met ons mee willen strijden voor de broodnodige punten!

Voor de wedstrijd was het duidelijk. IJsseloever speelde graag het midden in, vanwaaruit ze de opkomende links- of rechtsachter inspeelde. Ook speelde ze graag de diepe bal vanuit het midden naar de aanvallers. De nodige tactische aanpassingen werden besproken, zodat we zo veel mogelijk uit deze wedstrijd konden halen. Ook stond Koen niet op z’n vertrouwde plekje linksachter, maar begon hij in de aanval. Er was dus een basisplaats voor Michiel.

De wedstrijd begon wat nerveus. We kregen niet echt grip op de druk die IJsseloever tegen ons neerzette, maar gelukkig kon Niels vaak op het middenveld ingespeeld worden. Van hieruit konden op de helft van de tegenstander komen en dreigender worden. Dit resulteerde niet echt in grote kansen. Die kregen zij wel, maar Perrijn stond iedere keer goed in de weg! Na ongeveer 25 minuten spelen werd via een verlegging op het middenveld Koen gevonden aan de zijkant van de cirkel. Terwijl hij naar binnen versnelde zag hij Joran bij de strafbalstip vrijstaan, die vervolgens de bal hard door de benen van de keeper kon pushen. 0 – 1 !

IJsseloever liet dit niet gemakkelijk over zich heen komen en kwam met een antwoord. Hard de bal voor het doel langs rammen en maar hopen dat er iemand z’n stick tegenaan kon zetten. Al dan niet duwend kwam de aanvaller voor Ralph, waarna ze samen rollend over de grond lagen. Echter lag de bal wel achter Perrijn, waardoor de stand weer gelijk was. 1 – 1.

Vlak voor rust was er nog een ongelukkig moment. Harold moest voortijdig het veld verlaten, met last van z’n hamstring, waardoor hij niet meer verder kon en waarschijnlijk ook tegen Ring Pass niet aan kan treden. Dat kan er ook nog wel bij. De tweede helft speelde Niels dus in de laatste lijn.

De tweede helft gingen we beter om met de druk van IJsseloever, werden ook een aantal keer gevaarlijk, maar dit resulteerde niet in doelpunten. IJsseloever kwam op voorsprong. Na een stopfout op een stuiterbal kon een aanvaller alleen op Perrijn af. Hij zat er nog goed bij, maar de backhand rolde toch nog over de doellijn 2 -1.

We gingen vol aan de bak om uit deze wedstrijd nog resultaat mee naar huis te nemen. Veel aandringen, goed aanvallend werk, maar het wilde allemaal niet lukken. Harm gaf nog een hele goede voorzet, maar Joran kon deze helaas niet de goede richting in krijgen bij de tweede paal. Ons alles of niets spel resulteerde ook in grote kansen voor IJsseloever, maar Perrijn pareerde alle pogingen. In de laatste minuut kregen we ook nog een strafcorner, maar ook deze trof geen doel.

Met de kleine selectie die we momenteel hebben, hebben we het helemaal niet slecht gedaan. Het is alleen zo zuur dat het harde werken zich niet uit in de behaalde punten. Die waren echt verdiend geweest. Komende zondag spelen we de laatste wedstrijd voor de winsterstop thuis tegen de koploper, Ring Pass Delft. Zonder de geblesseerde Douwe en Harold zullen we aantreden tegen deze sterke solide ploeg.

Na deze wedstrijd wordt er door Heren 2 nog een TD georganiseerd als seizoensafsluiter, dus blijf allemaal lekker hangen voor een biertje of twee!Ook wordt er zaterdag en zondag door de selectie van Heren 1 wijn verkocht, waarmee u ons helpt de winterstop sportief door te komen! Wij hopen u allen komende zondag langs de lijn tegen te komen!