Nieuwsbericht
Image-1.png Image-2.png Image.png
 
Jeugd

Mooie start van het nieuwe seizoen voor JC1

Nieuws afbeelding 25-8-2015

Afgelopen zaterdag heeft JC1 deelgenomen aan een toernooi bij Leonidas in Rotterdam, het zogenaamde Bron Luijke opwarmtoenooi.

Dit is een toernooi voor teams die in de topklasse spelen. Hoewel JC1 eerste klasse speelt, mochten we toch deelnemen en wilden we dit toernooi benutten om klaar te zijn voor de komende competitie.

De eerste wedstrijd, tegen Warande JC1 uit Helmond, kwamen we achter te staan met 1-0, dus we waren voorbereid op een toernooi waar we ervaring op konden doen. Maar onze jongens werden opeen wakker en de achterstand werd eerst gelijk en vervolgens zelfs omgedraaid in een winst voor Derby. We konden al niet meer afgaan dit toernooi.

Wedstrijd twee werd tegen Kampong gespeeld. Met de nodige spanning werd begonnen aan de wedstrijd en al vrij snel groeide het zelfvertrouwen van de jongens. Er werd goed overgespeeld en de nodige kansen gecreëerd. Uiteindelijk werd met 1-0 gewonnen. De laatste wedstrijd in de poule bleek Push JC1 te sterk. We kwamen niet in ons spel en de overmacht van de tegenstander zorgde ervoor dat we tweede werden in de poule en dus in de kruisfinale tegen de nummer 1 van de andere poule mochten spelen. Shinty JC1 uit Driebergen was de tegenstander en na een spannende wedstrijd bleef de teller op 0-0 steken. Dus Shoot-outs nemen. Na drie sessies van 3 shoot-outs stonden we nog steeds gelijk. Dus een vierde sessie was noodzakelijk. Zowel bij de jongens als de vele ouders langs de lijn was de spanning te snijden. Onze shoot-outs gingen er keurig in, en uiteindelijk kwam door toedoen van onze keeper Sijmen de laatste shoot-out van Shinty op de paal. Kortom: FINALE.

Aangezien ook Push de kruisfinale had gewonnen, werden zij wederom onze tegenstander. En ondanks het feit dat we beter in ons spel kwamen en zelfs enige kansen wisten te creëren, waren de tegenstanders toch een maatje te groot. Maar ondanks deze tegenvaller mochten we toch erg trots zijn op onze jongens. Met goed samenspel, goede coaching en management hebben we toch een tweede plaats gehaald als eerste klasser tussen de top-teams.

Het was een geweldige dag, met prachtig weer en mooie hockeywedstrijden.

Zeker voor herhaling vatbaar.

Namen Derby JC1

Amy Slobbe

Gerelateerde nieuwsberichten

Derby hockey driedaagse
C/D

Contact

Adres
Middellijn 3
3335 KC Zwijndrecht

Postadres
Postbus 347
3330 AH Zwijndrecht