Nieuwsbericht

Senioren

D1 - Pijnacker: 3 - 1

Nieuws afbeelding 13-10-2014

Na het gelijkspel van vorige week tegen Roomburg was het, om de koppositie te behouden, deze week zaak om ons te focussen op de drie punten tegen Pijnacker.
Pijnacker staat op dit moment in de middenmoot en was daarom zeker geen ploeg die we konden onderschatten. Helaas moesten we ook deze week een aantal spelers missen, en gelukkig hadden we weer goede versterking vanuit de jeugd, dus geen reden voor paniek en knallen!
De wedstrijd begon goed en al snel hadden we de overhand. Er was veel dreiging naar voren waardoor we veel kansen creëerden. In de 22e minuut resulteerde dit, op aangeven van Monique, in een mooi doelpunt van Bridget!
De 1-0 hadden we te pakken, dit was een lekkere opsteker halverwege de 1e helft, dus op naar de 2-0! Helaas kreeg onze verdedigster Lotte in de 25e minuut een bal tegen haar jukbeen, waardoor ze kort na rust geblesseerd uit moest vallen.
Tijdens de wedstrijd kon Sara vaak goed opkomen via de flanken, wat resulteerde in goede passes langs de lijn en/of het 23m.gebied in. Door die blijvende aanvallende druk kon Liza in de 31e minuut, na een mooie voorzet van Bridget, de 2-0 voor haar rekening nemen.
Één minuut later waren we alweer met velen in de cirkel, wat na wat chaos, zorgde voor de 3-0, op naam van Lysanne.
Dit was een belangrijk doelpunt, want hierdoor konden we met een ruime voorsprong de rust in en ons focussen op een goede 2e helft.
Het fluitsignaal voor de 2e helft had net geklonken, waarna Liza gelijk een grote kans kreeg om de 4-0 te maken, maar helaas wist de keeper deze bal weg te werken. Toch een mooie actie Liza!
Hierna liep het spel wat terug waardoor we in de 43e minuut een strafcorner tegen kregen, helaas wist Pijnacker een rommelig tegendoelpunt te maken. Zonde..
Kop op, hoofdjes niet laten hangen, want we hadden nog steeds een ruime marge om de wedstrijd te winnen. Het was nu zaak om de voorsprong vast te houden en eventueel uit te breiden met extra doelpunten aan onze zijde.
In de 47e minuut kregen we nog een strafcorner tegen, waardoor het weer even spannend werd, maar deze wist Demi mooi te redden! Top!
Tegen het einde van de 2e helft wisten we nog veel kansen én een strafcorner te creëren,  maar we konden het doel uiteindelijk niet vinden. Zo hadden Bridget en Claire beide nog een grote kans om de winst definitief veilig te stellen, maar jammer genoeg waren we net niet scherp genoeg.
Hierdoor eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 3-1 overwinning, wat ons uiteindelijk het belangrijkste opleverde, namelijk de 3 punten!
Dit betekent dat we nog steeds koploper zijn met 13 punten uit 5 wedstrijden en daar zijn we heel blij mee:)
Volgende week zondag hebben we, wegens de herfstvakantie, geen wedstrijd dus de komende week zal de focus liggen op teambuilding. De 26e spelen we uit tegen Barendrecht. We hopen ook daar een hoop supporters langs de lijn te hebben!