Nieuwsbericht

Senioren

Hoekse Waard - D1 : 1 - 6

Nieuws afbeelding 21-9-2014
De tweede competitiewedstrijd stond alweer voor de deur. Na de winst op Asvion vorige week waren afgelopen zondag de dames van Hoeksche Waard aan de beurt. Een team dat dit jaar is gepromoveerd uit de vierde klasse en die we dus zeker niet moesten onderschatten. Na een goede uitgebreide voorbereiding stonden we klaar voor het eerste fluitsignaal. Dit liet echter even op zich wachten, omdat de scheidsrechter wat aan de late kant was…

De wedstrijd begon redelijk goed. In de eerste minuut ontstond er al een aanval die helaas niet tot een doelpunt leidde. De rest van de eerste helft wisten wij veel aanvallen op te bouwen, maar doordat er vrij vaak naast geschoten werd, duurde het even voordat ons eerste doelpunt viel. In de 29e minuut wist Kirsten door een voorzet van Lisa (ma1) te scoren. Een minuut voor rust kregen wij nog een strafbal na een rommelige situatie op de doellijn van Hoeksche Waard. Mariska wist deze koelbloedig in te schieten. De 2-0 was een feit.

In de tweede helft wist Hoeksche Waard al direct onze cirkel binnen te dringen na een verdedigingsfoutje van onze kant. Gelukkig liep dat met een sisser af. De eerste minuten liepen helaas niet zoals wij gehoopt hadden. Hier en daar wat persoonlijke fouten, minder focus en hoge druk van onze tegenstanders. Zij hielden dit echter niet vol, waardoor er voor ons ruimte lag. Deze ruimte werd in de 42e minuut benut door Bridget. Genoeg kansen, maar nog te weinig doelpunten. Een kwartier later was daar Monique die voor het vierde doelpunt zorgde. In de 56e minuut kregen wij nog een strafcorner die Bridget hoog intipte op de lijnstop. Een strafbal die Mariska opnieuw wist te benutten. Jammer genoeg wist Hoeksche Waard drie minuten later een tegendoelpunt te maken. In de laatste minuut speelde Sarah nog een prachtige bal waardoor Monique en Kirsten samen tegenover de keeper kwamen te staan. Monique gunde Kirsten het doelpunt en het eindsignaal klonk. Met een 6-1 winst keerden wij huiswaarts!

Aankomende zondag spelen wij weer vertrouwd op ons eigen eerste veld tegen Voorne. Komt u ons ook dan weer gezellig aanmoedigen?